Senaste inläggen
Svensk Damtidning (Lena Linderholm)
4 personer
4-6 kycklingbröst eller kycklinglår (800 g)
marinad:
2 pressade citroner
1 dl olivolja
1-2 tsk svartpeppar
massor av finklippta örter - rosmarin, citrontimjan, basilika (de man själv tycker om)
avokadosås:
2 avokador - skalade och urkärnade
1-2 dl turkisk yoghurt
citron, salt och peppar
potatissallad:
1/2 kg mandelpotatis
1 knippe rädisor
8-10 stjälkar grön sparris
ruccolasallad och färsk krasse
100 g grön- & blåmögrlost
100 g gröna oliver
lite flagad mandel
1 huvud färsk bladsallad
1. låt kycklingen ligga i marinaden i några timmar. lägg över kycklingen i en ugnsfast form och slå på marinaden.
2. grädda i 200 grader i 23-30 minuter, prova att kycklingen är färdig.
3. avokadosåsen: mixa ihop avokado och yoghurt till lagom konsistens, smaksätt med citron, salt och peppar.
4. potatissalladen: koka potatisen, skala den och skär i bitar.
5. skiva rädisorna. stek...
Rosendals Trädgårdscafé
En kaka helt utan mjöl! Den ska vara lite kladdig när den är färdiggräddad, då är den godast. Vispad grädde passar bra att servera till.
3-4 inte alltför stora potatisar
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
1/2 tsk salt
Florsocker till garnering
- skala, koka och pressa potatisarna
- smält smöret och blanda i alla ingredienserna
- häll upp smeten i en smord och bröade form (cirka 18 cm i diameter)
- grädda kakan i cirka 150 grader i 30-40 minuter. Pudra den med florsocker
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|