Direktlänk till inlägg 20 maj 2014
vet inte var jag har hittat detta recept...
2 tsk salt
40 g smält smör
1 msk socker
5 dl ljummet vatten
12 dl vetemjöl (720 g)
25 g jäst
1 dl havregryn
1. lös jäst i vatten. tillsätt salt, socker, smör, havregryn och mjöl. arbeta degen väl (den ska vara lös och kletig, men släppa från kanten).
2. täck bunken med flera handdukar och ställ på en varm plats i 1 timme.
3. häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar. arbeta försiktigt och forma till 2 bröd som läggs på en plåt. täck över och låt jäsa i 40 min.
4. värm ugnen till 275 grader (eller ugnens högsta gradantal). tryck försiktigt med en gaffel runt brödet och grädda bröden i nedre delen tills de får färg (5-10 minuter).
5. sänk till 200 grader och täck med aluminiumfolie och grädda i 25 min. ta bort folien de sista 5 min. låt brödet svalna på bakgaller.
Damernas Värld nr. 2 2009 4 personer - 1 gul lök - 2 msk garam masala - 1 kanelstång - 2 msk olivolja - 200 g röda linser (c:a 2,5 dl) - 1 burk finkrossade tomater - 5 dl ekologisk grönsaksbuljong - salt, nymalen svartpeppar...
0,5 tsk salt 3 ägg 2,5 dl vetemjöl 6 dl mjölk 250 g rökt sidfläsk 250 grader 1) stek fläsket i 10 minuter i ugnen. 2) blanda ägg, vetemjöl, hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. 3) häll i resten av mjölken och sa...
Jill Johnsons kokbok "Country cooking med Jill i Nashville" 0,5 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 medelstor potatis smör till stekning 1 burk majs (340 g osockrad) 5 dl ekologisk grönsaksbuljong 1 paket bacon (140 g) chiliflakes, flingsal...
Tina Nordström - www.recept.nu 3 dl kikärtor 2 klyftor vitlök 1 liten gul lök 0,5 dl persilja 1 dl koriander ...
www.ica.se 4 portioner 500 g färsk skinka i bit 2 gula lökar 2 morötter 4 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk soja 1 msk färskriven ingefära 0,5 tsk salt 2 krm grovmalde svartpeppar 1 dl matlagningsgrädde 1 msk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|