Direktlänk till inlägg 11 augusti 2014
4 portioner
500 g färsk skinka i bit
2 gula lökar
2 morötter
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk soja
1 msk färskriven ingefära
0,5 tsk salt
2 krm grovmalde svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
tillbehör:
äggnudlar och strimlad kinakål
- skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
- koka upp vattnet med kalvfond, soja, ingefära, salt och peppar i en gryta. Lägg i lök och morötter och låt koka upp på nytt.
- tillsätt köttet och låt puttra under lock i cirka 10 minuter. Blanda grädden med mjölet och rör i grytan. Låt koka ytterligare gra minuter.
- servera ingefärsgrytan med äggnudlar och strimlad kinakål.
Damernas Värld nr. 2 2009 4 personer - 1 gul lök - 2 msk garam masala - 1 kanelstång - 2 msk olivolja - 200 g röda linser (c:a 2,5 dl) - 1 burk finkrossade tomater - 5 dl ekologisk grönsaksbuljong - salt, nymalen svartpeppar...
0,5 tsk salt 3 ägg 2,5 dl vetemjöl 6 dl mjölk 250 g rökt sidfläsk 250 grader 1) stek fläsket i 10 minuter i ugnen. 2) blanda ägg, vetemjöl, hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. 3) häll i resten av mjölken och sa...
Jill Johnsons kokbok "Country cooking med Jill i Nashville" 0,5 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 medelstor potatis smör till stekning 1 burk majs (340 g osockrad) 5 dl ekologisk grönsaksbuljong 1 paket bacon (140 g) chiliflakes, flingsal...
Tina Nordström - www.recept.nu 3 dl kikärtor 2 klyftor vitlök 1 liten gul lök 0,5 dl persilja 1 dl koriander ...
Femina (4 personer) 400 g spagetti (eventuell glutenfri) 2 vitlöksklyftor, finhackade 1/2 chili, finhackad 2 msk olivolja 1 rödlök, finhackad 1 burk krabbkött rivet skal ab 1 citron 1 dl persilja, finhackad salt och peppar ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|