Direktlänk till inlägg 30 december 2014
Damernas Värld nr. 2 2009
4 personer
- 1 gul lök
- 2 msk garam masala
- 1 kanelstång
- 2 msk olivolja
- 200 g röda linser (c:a 2,5 dl)
- 1 burk finkrossade tomater
- 5 dl ekologisk grönsaksbuljong
- salt, nymalen svartpeppar, lite honung
- hackad mynta till garnering
1) hacka löken och lägg den i en stor kastrull med garam masala och kanelstång.
2) häll i oljan och låt det hettas upp så det doftar ljuvligt av kryddorna.
3) låt det fräsa ett par minuter under omrörning på medelvärme. se till att det inte bränns.
4) tillsätt linserna och rör om så att de blir blanka.
5) häll i tomaterna och buljongen och låt det sakta sjuda i c:a 12-15 minuter med lock tills linserna är mjuka.
6) smaka av med salt, peppar och honung. servera med hackad mynta.
0,5 tsk salt 3 ägg 2,5 dl vetemjöl 6 dl mjölk 250 g rökt sidfläsk 250 grader 1) stek fläsket i 10 minuter i ugnen. 2) blanda ägg, vetemjöl, hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. 3) häll i resten av mjölken och sa...
Jill Johnsons kokbok "Country cooking med Jill i Nashville" 0,5 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 medelstor potatis smör till stekning 1 burk majs (340 g osockrad) 5 dl ekologisk grönsaksbuljong 1 paket bacon (140 g) chiliflakes, flingsal...
Tina Nordström - www.recept.nu 3 dl kikärtor 2 klyftor vitlök 1 liten gul lök 0,5 dl persilja 1 dl koriander ...
www.ica.se 4 portioner 500 g färsk skinka i bit 2 gula lökar 2 morötter 4 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk soja 1 msk färskriven ingefära 0,5 tsk salt 2 krm grovmalde svartpeppar 1 dl matlagningsgrädde 1 msk...
Femina (4 personer) 400 g spagetti (eventuell glutenfri) 2 vitlöksklyftor, finhackade 1/2 chili, finhackad 2 msk olivolja 1 rödlök, finhackad 1 burk krabbkött rivet skal ab 1 citron 1 dl persilja, finhackad salt och peppar ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|