Direktlänk till inlägg 6 maj 2014
Svensk Damtidning (Lena Linderholm)
4 personer
4-6 kycklingbröst eller kycklinglår (800 g)
marinad:
2 pressade citroner
1 dl olivolja
1-2 tsk svartpeppar
massor av finklippta örter - rosmarin, citrontimjan, basilika (de man själv tycker om)
avokadosås:
2 avokador - skalade och urkärnade
1-2 dl turkisk yoghurt
citron, salt och peppar
potatissallad:
1/2 kg mandelpotatis
1 knippe rädisor
8-10 stjälkar grön sparris
ruccolasallad och färsk krasse
100 g grön- & blåmögrlost
100 g gröna oliver
lite flagad mandel
1 huvud färsk bladsallad
1. låt kycklingen ligga i marinaden i några timmar. lägg över kycklingen i en ugnsfast form och slå på marinaden.
2. grädda i 200 grader i 23-30 minuter, prova att kycklingen är färdig.
3. avokadosåsen: mixa ihop avokado och yoghurt till lagom konsistens, smaksätt med citron, salt och peppar.
4. potatissalladen: koka potatisen, skala den och skär i bitar.
5. skiva rädisorna. stek...
Damernas Värld nr. 2 2009 4 personer - 1 gul lök - 2 msk garam masala - 1 kanelstång - 2 msk olivolja - 200 g röda linser (c:a 2,5 dl) - 1 burk finkrossade tomater - 5 dl ekologisk grönsaksbuljong - salt, nymalen svartpeppar...
0,5 tsk salt 3 ägg 2,5 dl vetemjöl 6 dl mjölk 250 g rökt sidfläsk 250 grader 1) stek fläsket i 10 minuter i ugnen. 2) blanda ägg, vetemjöl, hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. 3) häll i resten av mjölken och sa...
Jill Johnsons kokbok "Country cooking med Jill i Nashville" 0,5 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 medelstor potatis smör till stekning 1 burk majs (340 g osockrad) 5 dl ekologisk grönsaksbuljong 1 paket bacon (140 g) chiliflakes, flingsal...
Tina Nordström - www.recept.nu 3 dl kikärtor 2 klyftor vitlök 1 liten gul lök 0,5 dl persilja 1 dl koriander ...
www.ica.se 4 portioner 500 g färsk skinka i bit 2 gula lökar 2 morötter 4 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk soja 1 msk färskriven ingefära 0,5 tsk salt 2 krm grovmalde svartpeppar 1 dl matlagningsgrädde 1 msk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|